Șeful Poliției din Câmpia Turzii, prins băut la volan. Dosar penal și anchetă internă la IPJ Cluj

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Oprit în trafic pentru un control de rutină, șeful Poliției din Câmpia Turzii a refuzat controlul cu etilotestul. 

UPDATE: Şeful Poliţiei din Câmpia Turzii a fost depistat conducând un autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 mg/l, în urma efectuării probelor de laborator, după ce a refuzat să sufle în aparatul alcooltest, scrie Agerpres. 

"Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracţiune. Prin urmare, faţă de poliţist vor fi dispuse măsuri de sancţionare contravenţională. De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranţă zero faţă de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, şi în situaţia dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de poliţist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia", se arată într-o informare trimisă, vineri, de IPJ Cluj.

Dosar penal și anchetă internă la IPJ

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de Codul penal.

"Întrucât persoana în cauză are calitatea de poliţist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia", au mai precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

- Știrea inițială - 

Comisarul Dorel Fodorean, șeful Poliției din Câmpia Turzii a fost oprit în trafic pentru un control inopinant, relatează România TV. După ce a fost legitimat, bărbatul a refuzat controlul cu etilotestul. 

Martorii spun că omul legii s-ar fi aflat băut la volan, mai precizează sursa citată. 

Deși a refuzat controlul pe loc cu etilotestul, Dorel Fodorean a acceptat totuși să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge. IML urmează să stabilească exact dacă șeful Poliției din Câmpia Turzii s-a aflat sau nu sub influența băuturilor alcoolice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel