Şeful Pentagonului vrea să se ducă în China. Mari tensiuni între Washington şi Beijing!

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a declarat, marţi, că intenţionează să efectueze o vizită oficială în China anul acesta, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing.

„Înainte de finalul acestui an, sper să vizitez China pentru prima dată în calitatea de secretar al Apărării, pentru a spori cooperarea în domenii de interes comun, pentru a stabili sistemele necesare de comunicaţii în situaţii de criză şi pentru a clarifica intenţiile de competiţie deschisă în sistemul internaţional", a declarat Mark Esper, citat de Reuters.

Şeful Pentagonului tocmai a condamnat activităţile militare chineze în Marea Chinei de Sud. Mark Esper a precizat că nu a ordonat retrageri de trupe din Coreea de Sud, explicând însă că Pentagonul evaluează efectivele militare americane din întreaga lume.

Două portavioane americane au revenit săptămâna trecută în Marea Chinei de Sud, în contextul în care Administraţia Donald Trump şi China se acuză reciproc de amplificarea tensiunilor în această zonă, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel