Şeful Pentagonului, întrevedere cu omologul său chinez la un summit regional în Singapore

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, intenţionează să aibă o întrevedere cu omologul său chinez în timpul unui summit regional de apărare care se va desfăşura în Singapore săptămâna viitoare, a anunţat vineri un responsabil al Ministerului de Apărare american, informează AFP.

Ministrul interimar al apărării din SUA va începe marţi un turneu în Asia, care va cuprinde vizite în Indonezia, Singapore, Coreea de Sud şi Japonia, a anunţat ministerul într-un comunicat.

La Singapore, el va susţine un discurs cu privire la strategia de apărare a SUA pentru regiunea India-Pacific, în timpul summitului regional al apărării din Shangri-La care se desfăşoară în fiecare an în oraşul-stat.

Centrul de reflecţie International Institute of Strategic Studies (IISS) a anunţat pe site-ul forumului că ministrul chinez al apărării Wei Fenghe va fi prezent la Singapore.

"Vom avea o întrevedere separată cu omologul nostru chinez la Singapore", a anunţat responsabilul Pentagonului sub protecţia anonimatului.

Noua strategie de apărare a SUA identifică Rusia şi China drept cele două mari puteri adversare ale SUA. Reproşându-i Beijingului militarizarea Mării Chinei de Sud, SUA desfăşoară în mod regulat operaţiuni numite de libertate a navigaţiei" în Pacific, survolând spaţiul aerian internaţional sau făcând să navigheze nave de război lângă arhipelaguri disputate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel