Șeful ISU Dobrogea a fost ucis de COVID-19. Mesajul de adio al pompierilor militari: Drum lin, domnule comandant!

Pompierii militari din Constanța au postat un mesaj de adio după ce șeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel-Gheorghe Popa, a fost răpus de COVID-19.

"38 de ani, 2 luni și 11 zile în slujba Patriei!

Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef colonel Popa Daniel Gheorghe, a plecat să fie comandantul batalionului de pompieri din cer! Colonelul Popa Daniel Gheorghe a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A condus această instituție după principiile sale de viață, dorind în mod constant îmbunătățirea serviciilor pe care ISU Dobrogea le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii. Ca și pompier și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi.

Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitându-ne să punem în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL și obligația noastră de a-i asigura securitatea în domeniul situațiilor de urgență. Colonelul Popa Daniel Gheorghe a fost un patriot și DA, a iubit țara aceasta și meseria de salvator. Acesta a fost colonelul Popa Daniel Gheorghe! 

Născut la data de 26 iunie 1963 în Vâlcea., colonelul Daniel-Gheorghe Popa a urmat cursurile Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat. Ulterior a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Pompieri Bucureşti, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al judeţului Călărași, unde a ocupat funcţia de Inspector principal II. Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat funcția de Şef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcţia de Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Din 15 iulie 2016 până în prezent a fost Inspector şef I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

GRADE:

1985-locotenent

1989-locotenent major

1994-căpitan

1999-maior

2002- locotenent colonel

2005-colonel

DECORAŢII:

2000-Semn Onorific În serviciul patriei pentru 15 ani

2006-Bărbăţie şi credinţă

2010-Semn onorific în Serviciul patriei pentru 25 ani

2012-Bărbăţie şi credinţă în grad de  Comandor

2014-Plachetă onorifică 2

019-Emblemă de merit Acţiuni umanitare

2020-Distincţie de serviciu.

Drum lin, domnule comandant!", se arată în mesajul postat de ISU Constanța pe Facebook.


38 de ani, 2 luni și 11 zile în slujba Patriei! Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef...

Publicată de ISU Constanta pe Miercuri, 4 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel