Șeful guvernului arab va plăti peste jumătate de miliard de euro celei de-a șasea soții și copiilor lor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a fost condamnat să plătească sute de milioane de euro unei foste soții și celor doi copii ai lor.

Suveranul din Dubai, Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, a fost condamnat marţi, la Londra, să plătească peste 640 de milioane de euro - o sumă record impusă de justiţia britanică într-un proces de divorț, transmite Agerpres. Sentinţa de marţi reprezintă cel mai recent episod dintr-o serie de dispute juridice privind acuzaţii de răpire, fuga cu o ambarcaţiune şi piraterie informatică în cadrul familiei emirului din Dubai, un oraş-stat de o importanţă strategică în Golful Persic.

În vârstă de 72 de ani, şeful Guvernului Emiratelor Arabe Unite, va trebui să plătească 251,5 milioane de lire sterline (circa 300 de milioane de euro) celei de-a şasea soţii a lui, prinţesa Haya a Iordaniei, în vârstă de 47 de ani, care s-a refugiat la Londra în 2019, alături de cei doi copii ai fostului cuplu.

Pensie alimentară de 340 milioane euro

El va trebui, de asemenea, să achite plăţi pentru copiii lor, Al Jalila, în vârstă de 14 ani, şi Zayed, în vârstă de nouă ani, care ar putea să ajungă la totalul de 290 de milioane de lire sterline (peste 340 de milioane de euro) pentru a acoperi pensia alimentară şi cheltuielile legate de securitatea lor, potrivit unei sentinţe pronunţate marţi de Tribunalul pentru chestiuni familiale.

Suma totală, care include zeci de mii de lire sterline pentru vacanţe şi cheltuieli pentru animale de companie, ar putea varia în funcţie de mai mulţi factori, mai ales în situaţia în care cei doi copii se vor reconcilia cu tatăl lor.

S-a întrecut până și divorțul dintre soții Ahmedova

Aceste măsuri financiare compensatorii sunt considerate cele mai mari acordate vreodată în cadrul procedurilor aferente finalizării unui divorţ în faţa justiţiei britanice după spectaculosul caz al fostei soţii a miliardarului rus Farhad Ahmedov, Tatiana Ahmedova.

La sfârşitul anului 2016, justiţia britanică i-a acordat Tatianei Ahmedova 41% din averea fostului ei soţ, reprezentând 453 de milioane de lire sterline (531 de milioane de euro la cursul actual).

Un purtător de cuvânt al emirului Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a declarat că acesta din urmă "s-a asigurat întotdeauna ca fiica şi fiul lui să fie protejaţi de nevoi". "Tribunalul a pronunţat acum decizia privind aspectul financiar şi el nu intenţionează să facă alte comentarii", a adăugat purtătorul de cuvânt. "Emirul cere presei să respecte viaţa privată a copiilor lui şi să nu se amestece în viaţa lor din Marea Britanie", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel