Şeful Gărzii de Mediu anunţă posibile amenzi pentru primăria Sectorului 1, în scandalul gunoiului

Facebook Radu Buzăianu
Facebook Radu Buzăianu

Octavian Berceanu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, anunţă că primăria Sectorului 1 ar putea fi amendată pentru mormanele de gunoaie de pe străzi. Acesta a spus că situaţia este inadmisibilă pentru o capitală europeană. 

"Au început să miroasă aceste depozitări stradale de deşeuri. Facem o anchetă vizavi de modul de gestiune al deşeurilor în Sectorul 1, luni va intra şi primăria în anchetă, dar şi celelalte primării din Bucureşti, pentru că nu vrem să se repete acest episod. Vom face o radiografie, vom aplica sancţiuni şi vom vedea dacă există elemente care să conducă la o plângere penală. Dacă vorbim de amenzi care se ridică până la 100.000 de lei, dar pot fi plătite jumătate din minim în 15 zile, mi se pare că vorbim de sume mici în cel mai bogat loc din România şi de unul dintre cei mai mari salubrişti din România, care au o cifră de afaceri impresionantă. Nu ştiu dacă sancţiunile îi vor putea atinge!", a declarat Octavian Berceanu la Antena 3. 

Garda de Mediu vrea să ducă problema în justiţie. "E inadmisibil, e a treia oară când se întâmplă" 

Întrebat dacă sancţiunile vor fi aplicate primăriei Sectorului 1, Berceanu a spus că "după caz,  în urma cercetărilor făcute, vor fi aplicate şi altor primării şi entităţi care se ocupă de salubrizare în Bucureşti. Nu mă pronunţ vizavi de valoarea sancţiunilor şi de ce vor constata comisarii, pentru că este prea devreme, dar vom merge către celelalte instituţii cu o radiografie a ce găsim în teren". 

"Deşeurile stradale nu sunt la fiecare colţ de stradă, ci la fiecare tomberon, la fiecare coş pentru deşeuri municipale. E grav ce se întâmplă. S-a încălzit vremea, oamenii au ieşit pe străzi, se plimbă, iar mirosul este greu de suportat. Nu au fost încă temperaturi de 28-30 de grade, normale pentru această perioadă, dar a plouat, şi apa a ajuns în aceste deşeuri. Odată ce se va încălzi, şi apa se va evapora, va fi groaznic pentru mirosuri. O parte din deşeuri sunt în saci menajeri, dar asta nu presupune că nu ar trebui ridicaţi imediat.  Legislaţia spune că primăria şi salubrizatorul au obligaţia expresă, indiferent de disputele de ordin contractual, să ridice aceste deşeuri. Ambele entităţi au această obligaţie! Mă aştept ca acest caz să ajungă la alte instituţii şi în justiţie, sper să fie tranşat repede, ca să nu mai avem alte episoade. E a treia oară când se întâmplă, şi e inadmisibil să nu avem nişte soluţii clare. Nu e normal într-o capitală europeană!", a mai spus comisarul şef. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel