Şeful Forțelor Terestre: Avem nevoie de transportoare blindate

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), general-maior Dumitru Scarlat, a declarat, miercuri, că Forţele Terestre au nevoie de transportoare blindate, precizând, în acest context, că susţine industria naţională de apărare.

'Noi, pentru Forţele Terestre, avem nevoie de transportoare blindate. Noi stabilim cerinţele, însă nu suntem noi cei care decidem ce fel de vehicul de luptă vom avea. În Armata Română, Departamentul pentru Armamente este structura responsabilă cu achiziţia acestor echipamente şi noi ne-am bucura dacă am primi la Forţele Terestre un transportor blindat care să ne asigure îndeplinirea misiunilor cu succes. Suntem susţinătorii industriei de apărare naţională, ca atare şi pentru viitor cerinţa noastră este în acest sens', a afirmat Scarlat, la finalul unei demonstraţii cu un vehicul blindat 8x8 organizate de o companie finlandeză.

Şeful SMFT a precizat că doreşte ca această maşină de luptă să fie produsă în România, mai ales că e vorba de un vehicul cu o durată de viaţă foarte mare, iar mentenanţa s-ar putea realiza mult mai uşor, dacă el ar fi fabricat în ţară.

Reprezentatul companiei care a făcut demonstraţia a afirmat că firma este 'foarte interesată' să producă vehiculele blindate în România, cu forţă de muncă locală şi cu transfer de tehnologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel