Şeful de campanie al candidatului independent la primăria Chişinăului a murit în urma atentatului - VIDEO

turcan
turcan

În urma exploziei de marţi, din faţa Ambasadei Chinei de la Chişinău, preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, a murit, în urma unui stop cardiac. El a fost şeful de campanie al candidatului independent la Primăria Chişinăului Mihai Godea, fost lider al facţiunii parlamentare PLDM.

[caption id="attachment_71387" align="alignleft" width="150" caption="Igor Ţurcan"][/caption] O maşină Lada a explodat marţi pe o stradă din centrul Chişinăului, lângă ambasada Chinei. Maşina care a explodat stătea parcată în zonă de două zile, scrie Publika TV. În urma deflagraţiei au mai fost deteriorate două automobile.

În urma exploziei, preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Igor Ţurcan, a decedat. Ţurcan trecea cu maşina personală pe stradă în momentul producerii deflagraţiei.  El a fost şeful de campanie al candidatului independent la Primăria Chişinăului Mihai Godea, fost lider al facţiunii parlamentare PLDM. De asemenea, el avea conflicte cu fosta conducere a Federaţiei de Tenis şi este implicat într-un proces.

Godea a precizat că "cineva încearcă să-i răspundă cu gesturi canibalice", dar a refuzat să spună la cine se referă.

"Maşina este parcată lângă Federaţia de Tenis şi, din informaţiile care au fost anunţate, este parcată de două zile. Nu este exclus că ar fi un atac terorist, o reglare de conturi. Şi asta este cel mai grav lucru. Vedem un atac asupra preşedintelui Federaţiei de Tenis în plin centrul oraşului, lucru care nu a mai avut loc în Chişinău. Ancheta o să stabilească cine, cum şi unde", a declarat primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

"Foarte straniu că această maşină nu a explodat până acum. Nu putem interpreta altfel decât că a fost o tentativă de omor", a spus vicepreşedintelui Federaţiei de Tenis, Marina Tauber.

Deocamdată nu se cunosc motivele incidentului, iar martorii spun că, cel mai probabil, maşina s-a aprins din cauza instalaţiei de gaz. Potrivit jurnal.md, oamenii legii investighează mai multe versiuni, dar deocamdată nu se cunoaşte dacă este vorba despre o explozie controlată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel