Șeful de cabinet al lui Merkel: Varianta britanică a Covid-19 va deveni tulpina dominantă în Germania

Șeful de cabinet al lui Merkel: Varianta britanică a Covid-19 va deveni tulpina dominantă în Germania
Șeful de cabinet al lui Merkel: Varianta britanică a Covid-19 va deveni tulpina dominantă în Germania

Noua variantă de coronavirus, descoperită în Marea Britanie, va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania, a afirmat şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, transmite luni DPA.

Prezent la un talk show politic prezentat de jurnalista Anne Will, Helge Braun a spus că noua variantă va crea probleme în Germania, context în care devine şi mai importantă reducerea semnificativă a ratei infectărilor.

Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră şi, la un moment dat - aşa cum s-a întâmplat în alte ţări - va prelua controlul şi va cauza probleme, a spus Braun.

Sunt foarte sigur de acest lucru. Vrem să o ţinem departe de graniţele ţării pe cât de mult timp posibil şi să o ţinem sub control acolo unde este deja prezentă, a adăugat acesta. Noua tulpină s-a manifestat până acum în principal în Marea Britanie. Potrivit experţilor, această tulpină are un grad mai ridicat de infecţiozitate. Cu toate acestea, nu se poate spune încă în mod cert dacă are şi un grad de mortalitate mai mare.

Rata de infectare în Germania a început să scadă gradual. Luni, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a raportat 6.729 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - cifră în uşoară scădere faţă de bilanţul celor 7.141 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă săptămâna trecută.

Numărul cazurilor înregistrate în timpul weekendurilor este de obicei mai mic decât cel din timpul săptămânii ca urmare a numărului mic de teste realizate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel