Şeful Corpului de Control, foc și pară: Nu vă bazați pe instituții la cutremur

Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului, comentează în termeni duri la adresa instituțiilor statului și televiziunilor, semnalând cât de defectuos a fost sistemul de comunicare după cutremurul din 24 septembrie din România. 

Oficialul guvernamental, într-o postare pe Facebook, susține că "instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii", îndemnându-i totodată pe români să nu se bazeze pe ele în cazul unui seism.

Cât despre televiziuni, Valentin Mircea critică faptul că ore întregi nu au oferit informații elementare despre cutremur și nu au liniștit oamenii, ci dimpotrivă, și anunță că, având în vedere că s-a informat exclusiv de pe Facebook cu privire la cutremur şi de la centre de geofizică din străinătate, va cere cablistului său să elimine din pachetul de bază "televiziunile care nu îşi fac treaba şi care nu oferă nimic".

Iată postarea integrală a șefului Corpului de Control al premierului:

"IGSU - 0 (zero).
Televiziunile de stiri - 0 (zero)
Institutul de Fizica Pamantului - 1 (unu) - a "crapat" site-ul iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter!
Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur.

Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii. Cand s-a facut ziua, au inceput sa sperie oamenii si sa ofere bazaconiile obisnuite (gen "cum vor tehnocratii sa va ia casele dupa cutremur"). Deoarece televiziunile aza-zise de stiri traiesc din teama si cultiva si propaga teama, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta.

Citește și: Arafat, despre cine ar trebui să intervină primul în caz de cutremur devastator

Ceea ce putini stiu este ca televiziunile au OBLIGATIA DE A INFORMA populatia, mai ales in situatii de urgente si catastrofe iar in schimbul acestei obligatii beneficiaza de facilitati, asa cum este obligatia cablistilor de a ne baga pe gat, in pachetul de baza, un numar aberant de mare de televiziuni care nu ofera nimic de calitate ("must-carry").

Daca tot primesc informatiile necesare de pe internet si de la centre de geofizica din strainatate, o sa cer cablistului meu sa elimine din pachetul de baza televiziunile care nu isi fac treaba si care nu ofera nimic. Este dreptul meu si daca va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligatia de "must-carry" si care incalca, in loc sa garanteze dreptul meu constitutional la informare", a scris sâmbătă pe pagina sa de socializare Valentin Mircea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel