Şeful Comisiei Europene, despre BREXIT: Nu va fi un divorţ amiabil

juncker
juncker

La o zi după decizia istorică a Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, politicienii încearcă să evalueze efectele pe termen lung şi să se organizeze pentru ceea ce va urma.

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker spune că nu are niciun rost să mai aşteptăm până în octombrie pentru a începe să negocierea privind termenii despărţirii, aşa cum ar fi dorit premierul britanic. Oficialul european avertizează că divorţul nu va fi amiabil, dar nici povestea de dragoste dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu a fost prea intensă. Preşedintele Comisiei Europene mai spune că retragerea Marii Britanii va creşte rolul Germaniei şi precizează că nu este exclus ca şi alte ţări membre să organizeze referendumuri similare.

După şocul iniţial produs de rezultatul votului din Marea Britanie, Uniunea Europeană încearcă să se regrupeze. Miniştrii de externe ai celor şase ţări fondatoare UE se întâlnesc azi la Berlin. Tot acolo sunt aşteptaţi luni preşedintele Franţei, premierul Italiei şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Nu e o întâmplare că primele discuţii europene după Brexit au loc în capitala Germaniei.

„Germania va continua să joace un rol central, chiar mai important în Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu pentru cotidianul Bild.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel