Șeful Comisiei Europene, Barroso, vrea eliminarea roamingului în UE

Barroso dece
Barroso dece

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pregătește o serie de reforme cu câteva luni înainte de terminarea mandatului său de la Bruxelles. Portughezul, care nu exclude să candideze pentru a treia oară la șefia Executivului european, vrea eliminarea tarifului roaming și pledează pentru o uniune bancară.

Românii care au telefoane mobile sunt nevoiți să plătească un cost suplimentar dacă vor să-și sune cunoștințele din altă țară. Taxa se aplică în toată Europa, iar beneficii de pe urma ei au doar companiile de telefonie mobilă. Barroso ar putea să câștige puncte electorale importante dacă proiectul său va culmina cu un succes.

Președintele CE ține, joi, un discurs adresat tuturor statelor europene, în timpul căruia va anunța și o restructurare fundamentală pe piața telecomunicațiilor, informează Der Spiegel.

Barroso vrea ca, începând din vara lui 2014, companiile de telecomunicații să elimine treptat și voluntar tarifele de roaming. Cele care refuză vor trebui să le permită abonaților să treacă la o companie de telefonie mobilă locală în perioada petrecută pe teritoriul altui stat și să facă pregătirile în acest sens. Bruxelles-ul estimează că prețul cheltuit pentru acest transfer va fi atât de mare încât companiile de telefonie mobilă vor prefera, mai degrabă, să elimine roaming-ul.  Sub noua legislație clienții vor putea telefona în orice colț al Europei la tarifele din țara sa.

Pentru a putea asigura și o relativă uniformizare a prețurilor, Barroso intenționează să propună ca diverse firme naționale de telecomunicații să se organizeze în alianțe internaționale.

Genul acesta de reformă este simțită imediat de cetățenii UE, iar Barroso o vrea pusă rapid în aplicare, înainte ca Europa să-și aleagă noul Executiv și noul Legislativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel