Șeful Apple, conversație directă cu Nancy Pelosi. Probleme pentru telefoanele iPhone, provocate de proiecte de lege

Foto: Apple.com
Foto: Apple.com

Cele mai mari companii tehnologice apelează la lobby pentru a scăpa de legile antitrust.

Conform The Verge, giganții tehnologici au spus că nu se opun în vreun fel reglementărilor făcute de guvernul american, dacă acestea sunt cele corecte, bineînțeles. Însă, acum că s-au trezit cu cinci legi antitrust care ar putea înceta „puterea de monopol” pe care o au Apple, Amazon, Google și Facebook, aceste gigantice companii apelează la lobby pentru a scăpa.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a sunat-o personal pe președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, pentru a „oferi un avertisment” că unele legi antitrust vor pune probleme iPhone-ului dacă sunt „grăbite”.

Situația este una serioasă. Legiuitorii americani au fost luați pe sus de lobbyiști, directori executivi și grupuri de advocacy

„Executivii, lobbyiștii și mai mult de zece grupuri de plătite de companiile tehnologice au copleșit birourile Capitoliului, sunându-i și scriindu-le legiuitorilor și angajaților lor, redactând scrisori prin care spun că vor exista consecințe foarte drastice pentru industrie și țară dacă proiectele se transpun în lege”, a transmis New York Times într-un articol care a surprins fenomenul.

Există dovezi tot mai multe că Administrația Biden are un interes serios și real să combată monopolurile tehnologice. Însuși președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a numit-o pe criticul și luptătorul antitrust Lina Khan la șefia Comisiei Federale de Comerț din SUA. Aceasta și-a preluat mandatul săptămâna trecută.

Apple, noi reguli aplicate solicitărilor justiției de predare a unor date ale utilizatorilor

Apple a înăsprit regulile la solicitările justiției de predare a unor date ale utilizatorilor. Apple a înăsprit unele dintre regulile referitoare la solicitările justiţiei de predare a unor date ale utilizatorilor, după ce Departamentul de Justiţie al Statelor Unite i-a trimis citaţii, în perioada preşedinţiei lui Donald Trump, pentru informaţii legate de parlamentari democraţi, transmite Reuters. Apple a anunţat că a introdus recent o limită de 25 de elemente, cum ar fi adrese de email sau numere de telefon, pentru o solicitare a justiţiei.

Compania a informat că, în februarie 2018, a primit o citaţie din partea Departamentului de Justiţie pentru informaţii referitoare la 109 elemente, formate din 73 de numere de telefon şi 36 de adrese de email, dar că nu a pus la dispoziţia procurorilor conţinut precum emailuri şi imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel