Șeful ANPC, sfaturi pentru români: Ar trebui să stingem lumina în camera în care nu e nimeni

Șeful ANPC, sfaturi pentru români: Ar trebui să stingem lumina în camera în care nu e nimeni / Foto: Pexels
Șeful ANPC, sfaturi pentru români: Ar trebui să stingem lumina în camera în care nu e nimeni / Foto: Pexels

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a venit cu mai multe sfaturi pentru români în privința consumului de curent electric.

Horia Constantinescu susține că în România este nevoie de o educare a consumatorilor în a economisi resursele energetice. Șeful ANPC consideră că furnizorii are trebui să le explice consumatorilor cum ar putea evita risipa.

„Educarea consumatorilor în a face economie nu ține doar de această perioadă. Trebuie să învățăm fiecare dintre noi să sprijinim mediul și să raționalizăm consumul. Când ne spălăm pe dinți, apa nu trebuie să curgă. Fiecare furnizor de energie trebuie să transmită consumatorilor cum să facă economii, acolo unde este loc. Mi-ar plăcea să existe o comunicare periodică. Să transmitem tuturor că, odată înlocuite becurile incandescente cu cele LED, vom avea economie la factură, dar și o durată mai lungă de viața e becului.

Cu siguranță nu vom avea costuri inutile dacă stingem lumina în camera în care nu este nimeni. Trebuie să înțelegem de ce totalizăm TVA pentru fiecare serviciu, să putem avea concluzii ușor de parcurs.

Am transmis că varianta de transmitere a facturii să fie identică, pentru ca atunci când clientul alege alt furnizor să aibă greutăți în citirea facturii.”, a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu, la Realitatea Plus.

Măsurile ANPC după facturile uriașe la energie. Modificări în emiterea facturilor. Se vrea și un ”soft de alarmare”

Vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost identificați mai mulți operatori economici care nu au aplicat prevederile Ordonanței 118/2021: ”În ceea ce privește compensarea și plafonare au fost stornate foarte multe facturi și când spun foarte multe, doar la un singur operator au fost stornate peste 2.239.000 de facturi.”

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a explicat ieri, adresându-se furnizorilor, că autoritatea nu vrea în primul rând să dea amenzi, scopul fiind doar protejarea consumatorilor.

”Autoritatea va elabora o modalitate de întocmire a actelor de control pentru a fi siguri că avem de data aceasta o abordare unitară. Vom sta de vorbă cu fiecare dintre furnizori. Unele dintre doleanțele acestei autorități  este aceea de a fi siguri că încă de mâine lucrurile prevăzute de Ordonanța 3/2022 vor fi implementate corespunzător.” a declarat șeful ANPC. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel