Șefii unei grupări de skimming au fost arestați la Londra. Ei au obținut datele de la 11.000 de conturi bancare

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Șefii unei bande de crimă organizată originară din Republica Moldova au fost arestați la Londra. Ei copiaseră prin acțiuni de skimming datele de la 11.000 de conturi bancare. Prejudiciul se putea ridica la peste trei milioane de lire sterline, transmite The Sun.

Gangsteri din Europa de Est care ajung în Marea Britanie fură mii de detalii ale contului bancar prin inetrmediul ATM-urilor. Așa se întorc acasă "milionari", potrivit The Sun care citează un comunicat al poliției.

Numai o singură bandă criminală a recoltat detalii în valoare de peste 3 milioane de lire sterline în doar câteva zile după ce au clonat cardurile și au copiat codul PIN cu un dispozitiv de scanare.

Vacanță de fraudă

Detectivul Perry Stokes spune: "Ei au nevoie de o scurtă perioadă de timp, câteva săptămâni, pentru a comite fraude la bancomate. Este aproape o vacanță de fraudă". Un alt detectiv, Phil Elms adaugă: "Acești băieți care vin în Marea Britanie timp de o săptămână și pot reveni milionari, în mod rapid".

Acțiunea s-a bazat pe baza informațiilor Europol, iar detectivii l-au filat pe Oleg Borta, șeful unei bande criminale din Republica Moldova. Informațiile arătau că Oleg Borta este în drum spre Marea Britanie. După aterizarea la Londra, echipa de supraveghere l-a preluat pe Oleg Borta și i-a urmărit fiecare mișcare pe care a avut-o pe întreg teritoriul Marii Britanii. Acesta a colectat de la mai multe bancomate dispozitivele de copiere a cardurilor.

(w670) Oleg Borta

Polițiștii au observat că aceste dispozitive de copiere erau montate pe ATM-urile băncilor în zone de provincie, unde există mai puține camere ale poliției și de monitorizare.
Acesta își stabilise cartierul general împreună cu banda într-o casă din Purfleet, Essex.

Descinderea pentru destructurarea grupării

(w670) Desinderea

Imediat ce Oleg Borta a plecat spre aeroport având asupra sa un laptop, detectivii au descins în casa unde se stabilise cartierul general al bandei. Aici a fost descoperită o pungă plină de echipamente de clonare, precum și camere secrete folosite pentru a înregistra codul PIN precum și un laptop folosit pentru a stoca detaliile copiate cu ajutorul dispozitivelor de tip skimming.

O analiză criminalistică a telefoanelor și computerelor găsite a arătat că membrii grupării au clonat datele de la 11.000 de carduri bancare.

Detectivul Constable Andy Lovett a spus că dacă gruparea nu ar fi fost prinsă aceștia ar fi putut fura peste trei milioane de lire sterline.

Borta și complicele lui Vasilii Mereacre au fost arestați. Ei au pledat "vinovat" și au fost condamnați la șapte și respectiv cinci ani și jumătate de închisoare.

Vezi și: Skimming. Patru români au golit bancomate din Mexic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel