Şefii Protecţiei Consumatorului, război de la distanţă. Controale şi amenzi pe ruta Braşov-Constanţa

Facebook Sorin Susanu (stanga) şi Horia Constantinescu (dreapta)
Facebook Sorin Susanu (stanga) şi Horia Constantinescu (dreapta)

Sorin Susanu, comisarul şef al ANPC Braşov, detaşat la Galaţi, şi Horia Constantinescu, actualul preşedinte ANPC, dar fost comisar şef al ANPC Constanţa, sunt în plin război al declaraţiilor şi al... amenzilor. 

Dacă Sorin Susanu a amendat mai mulţi operatori economici de la Constanţa, în urma unor controale, Horia Constantinescu a replicat la Braşov, acolo unde şef este Susanu. Peste 160 de locații au fost verificate doar în Poiana Brașov și ar fi fost aruncate sute de kilograme de alimente, susține șeful Autorității.

„Vedeți dumneavoastră, peste 165 de locații au fost controlate în acțiunea de la Brașov. Ne-am cutremurat, pentru că unele dintre acestea, aflate în prim centru turistic al României, lăsau enorm de mult de dorit. Am aruncat sute de kilograme de alimente, așa cum vă spuneam, pentru că ar fi putut reprezenta un pericol real. Am aruncat kilograme de produse din pește sau icre, care, dacă ar fi fost ingerate de consumatori, i-ar fi putut trimite pe aceştia direct la spital. Interesant este că tocmai în plin Centrul Brașovului, cei mai mulți operatori economici nu mai fuseseră controlați de ani de zile și aici mă refer chiar până la 10 ani, ori este greu de imaginat, într-o zonă cu mare impact turistic, autoritatea noastră să nu fie acolo pentru a-și spune cuvântul”, a precizat șeful ANPC pe Facebook. VEZI AICI DECLARAŢIILE COMPLETE

În replică, Sorin Susanu afirmă că astfel de acţiuni au scopul de a-l presa să îşi dea demisia. 

„Conștientizând gravitatea problemelor pe care le-am descoperit la Comisariatul Constanța, a cărui activitatea este coordonată de aproximativ cinci ani de zile de el, și pentru că nu am cedat amenințărilor și șantajului realizat de către HC împotriva mea, a fost premeditată această acțiune de control, în care domnul HC și anumiți comisari aduși de dânsul au realizat numeroase abuzuri și au încălcat grav atât procedurile noastre de lucru, cât și legislația în vigoare. Faptul că de aproximativ trei ani de zile sunt detașat în diferite județe din țară tocmai pentru a ceda presiunilor de a-mi da demisia, este o altă formă de abuz", a precizat Sorin Susanu, citat de G4Media.

Ce spune despre controalele ANPC la Braşov 

"Majoritatea dintre societățile controlate de echipa adusă de HC la Brașov au primit sancțiuni și măsuri din partea CJPC Brașov în trecut și consider total tendențioase și mincinoase afirmațiile domnului HC. Sunt în măsura să pot face o comparație între activitatea agenților economici din zona Constanța – Mamaia cu cea a firmelor din Brașov și Poiana Brașov și este o diferență incomparabilă între neregulile din Constanța și cele din Brașov, în favoarea firmelor brașovene, lucru care cred că este evident pentru orice turist”, a mai adăugat Susanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel