Urmărește emisiunea live


Şefa FMI, anunţ optimist pentru economia globală

lagarde
lagarde

Activitatea economică globală va fi mai puternică în a doua jumătate a anului şi va accelera în 2015, deşi ritmul ar putea fi mai slab decât se anticipează, a declarat, duminică, şefa FMI, Christine Lagarde, citată de Reuters.

Lagarde a arătat că politicile de acomodare ale băncilor ar putea avea un impact limitat asupra cererii şi că ţările ar trebui să de un imbold creşterii investind în infrastructură, educaţie şi sănătate, cu condiţia că nivelul datoriilor să rămână sustenabil.

Noua prognoză economică a FMI, publicată la finele acestei luni, va fi puţin diferită de cea publicată în aprilie, a spus Lagarde.

Lagarde a pledat pentru mai multe investiţii publice, spunând că deficitul investiţional atât în sectorul public, cât şi în cel privat, a blocat creşterea în majoritatea ţărilor.

Christine Lagarde, șefa FMI, vizită surpriză în Petrom City

"În ciuda multor răspunsuri la această criză ... redresarea este modestă, laborioasă, fragilă şi măsurile pentru a creşte cererea, în ciuda buneivoinţe a băncilor centrale, îşi vor găsi limitele", a afirmat Lagarde.

De-a lungul discursului său, Lagarde a insistat că, deşi este un moment potrivit pentru unele ţări să crească investiţiile publice, nu toate îşi pot permite asta.

Christine Lagarde a mai declarat că FMI nu se aşteaptă la o scădere "brutală" în China. Avansul PIB al Chinei se va situa în acest an la 7-7,5%, estimează Lagarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel