Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, vizitează Egiptul, țară în pragul războiului civil

Catherine_Ashton dece
Catherine_Ashton dece

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, efectuează, luni, o vizită la Cairo, într-un moment de maximă tensiune pentru Egipt, unde peste 100 de oameni au murit în urma ultimelor violențe.

Catherine Ashton a mers la Cairo și la începutul acestei luni, unde a militat pentru alegeri libere și pentru un proces de tranziție politică din care să nu lipsească Frăția Musulmană, condusă de fostul președinte Mohamed Morsi, aflat acum în arestul armatei.

”Uniunea Europeană va continua să ajute poporul egiptean și să-i sprijine aspirațiile democratice”, declarat Ashton, citată de EuObserver.

Vizita Înaltului Reprezentant vine la două zile după confruntările sângeroase dintre forțele de ordine egiptene și susținătorii președintelui debarcat, Morsi. Peste 70 de susținători ai Frăției Musulmane au fost uciși.

Este de așteptat ca tensiunile să ia amploare luni. Potrivit Reuters, grupuri mari de persoane loiale lui Morsi se îndreaptă spre sediile armatei din Cairo, sfidând avertismentele forței militare.

Catherine Ashton va avea o întrevedere cu liderul armatei, generalul Abdel Fattah al-Sisi, cu președintele interimar, Adli Mansour, dar și cu reprezentanți ai Frăției Musulmane.

Pentru puterile Vestului, Egiptul reprezintă o punte de legătură între Africa și Orientul Mijlociu. Uniunea Europeană estimează că va da Egiptului aproximativ 5 miliarde de euro în anii ce urmează. Din 2007 până în prezent, UE a ajutat Egiptul cu circa un miliard de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel