Șefa CNA: Demisionam dacă OTV emitea din nou

laura-corina-georgescu-dcnews_309x206
laura-corina-georgescu-dcnews_309x206

Președinta Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, a spus joc că urma să-și depună demisia în alb, dacă cererea de suspendare a deciziei CNA privind retragerea licenței de emisia e OTV ar fi primit aprobarea Curții de Apel București. 

Hotărârea de respingere a cererii de suspendare a deciziei CNA cu privire la retragerea licenței de emisie a OTV poate fi contestată la Instanța Supremă. Președintele CNA Laura Georgescu le-a spus jurnaliștilor prezenți la ședința Consiliului că practica ridicării licențelor audiovizuale în Europa este ”frecventă”.

"Vă rog să luaţi în calcul faptul că CNA a solicitat punctul de vedere a 14 membri EPRA (European Platform of Regulatory Authorities - n.r.). Toţi ne-au răspuns că în toate ţările se ridică licenţe frecvent", a declarat Laura Georgescu, potrivit realitatea.net. Potrivit acesteia, Ofcom (autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Marea Britanie - n.r.) a transmis CNA că, în 2012, a închis o televiziune "pentru neplata obligaţiilor ce le revin prin acordarea licenţei, adică a unui număr de amenzi". Laura Georgescu consideră că tot ceea ce fac membrii Consiliului e să aplice legea. Ea a confirmat informația potrivit căreia ar fi intenționat să-și dea demisia dacă instanța ar fi decis să dea câștig de cauză OTV, în conflictul juridic cu CNA.

"Da, aş fi putut, dacă se întâmpla ceva, inclusiv să cer membrilor CNA o demisie în alb. Am venit să aplicăm legea, nu să continuăm un dans politic absolut neproductiv pentru toţi actorii din piaţa audiovizualului", a precizat Laura Gerogescu.

Președintele Consiliului a remarcat că "toate cauzele CNA - SC Ocram Televiziune SRL au nimerit absolut aleatoriu la acelaşi domn judecător", pe care l-a şi nominalizat în şedinţa de joi a CNA, respectiv Ionuţ Cristian Găină. "Este tot ce am de spus. Nu vă imaginaţi că sunt om de televiziune ca să încerc să pledez, cum a pledat ieri, o avocată, pentru moartea persoanei juridice", a conchis Laura Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel