EXCLUSIV  Sediul Agenției Europene a Medicamentului. DCNews a avut DREPTATE

Conform unor decizii luate luni, 20 noiembrie, Uniunea Europeană a relocat Agenția Europeană a Medicamentului la Amsterdam și Agenția Europeană Bancară la Paris. Într-un articol din luna septembrie a acestui an, DCNews a menționat chiar cele două orașe ca exemple unde NU ar trebui să fie mutate sediile europene. 

Uniunea Europeană a decis păstrarea celor două sedii în zona foarte dezvoltată a Europei, după părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie.

Într-un articol din data de 11 septembrie, care devine extrem de actual prin decizia Uniunii Europene de astăzi, jurnalistul Val Vâlcu arăta că orice funcționar al UE și-ar dori să lucreze la Paris sau Amsterdam, însă reducerea decalajelor ar presupune relocarea unor sedii și în zona mai puțin dezvoltată a Uniunii Europene. 

"S-a descoperit a cui este Uniunea Europeană: a funcționarilor. Obiectivul UE era să reducă decalajele, nu să le fie bine birocraților de la Bruxelles. Scopul UE nu era să să îi țină în lux pe funcționarii burdușiți cu zeci de mii de euro, ci reducerea decalajelor între regiunile Europei. Dacă toți stau în lux nu se vor reduce niciodata acele decalaje. Totul este greșit fundamental, este putred acest sistem al Uniunii Europene, dacă întrebi funcționarul unde vrea să lucreze. Evident că oricine ar vrea la Paris. Acolo se duce lumea în vacanță. În fiecare zi de lucru, funcționarii respectivi sunt la Londra, la Bruxelles sau la Amsterdam. Contribuabilii țărilor bogate vor plăti acest lux de a-i ține în cele mai luxoase orașe," a spus Val Vâlcu.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET AICI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel