Sediul AEP a fost spart. Documente privind finanţarea USB, dispărute

Sediul Autorității Electorale Permanente (AEP) a fost spart, iar autoritățile au ascuns această informație, notează magnanews.ro.

Potrivit sursei citate, managerii AEP au constatat cu stupoare că zilele trecute din cadrul instituţiei au dispărut anumite documente privind rambursarea sumelor cheltuite de USB ȋn campania electorală din iunie 2016 de la alegerile locale, documente ȋn baza cărora PICCJ a demarat deja o anchetă penală in rem.

Din primele cercetări s-a constatat că sustragerea documentelor respective s-a făcut ca urmare a spargerii unor fişete ale AEP unde erau stocate chiar documentele USB.

Organele de anchetă bănuiesc că cei care au sustras documentele ar putea fi chiar angajaţi ai instituţiei, ţinând cont de faptul că sediul A.E.P. beneficiază de paza unei firme private care verifică accesul oricărei ȋn interior al oricărei persoane din afara instituţiei. 

[citeste si]

Săăptămâna trecută, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat că a deschis la începutul acestui an un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem (pentru faptă) pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, delapidare și conflict de interese. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări venite de la Autoritatea Electorală Permanentă privind o posibilă finanțare ilegală a USR la alegerile locale care au avut loc ȋn luna iunie 2016.

Citește și: Dosar PENAL pentru USR. Nicușor Dan, PRIMA reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel