Ședință Parchetul General. Bogdan Licu: Ce s-a discutat

Ema Apostu / 16 mai 2019 / 12:26 Salveaza PDF Comentarii
Bogdan-Licu-Procuror-General-Interimar
Descriere foto: Bogdan-Licu-Procuror-General-Interimar

Bogdan Licu a făcut primele declarații după ședința de la Parchetul General.

"Discuţiile au fost în general pe probleme administrative şi organizatorice (...) Problemele administrative pleacă în primul rând de la buget, care în momentul de faţă este subdimensionat şi continuăm cu alte probleme organizatorice la nivelul instanţelor, al parchetelor", a spus Bogdan Licu.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie a retras încă un apel în cazul judecătorului Dolache. Ce lămuriri a cerut

"Apelul a fost restras în urmă cu două săptămâni. În momentul de faţă, mă aflu într-un conflict de competență între procurorul de şedinţă, care este procurorul din cadrul Secţiei judiciare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi Secţia specială care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi să îmi prezinte câte un referat, care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce e de făcut mai departe. Am solicitat în scris acest lucru", a spus Licu.

Control la Parchete sau DNA, în urma şedinţei de astăzi?

"Nu procurorul general demarează controale. Putem face doar verificări punctuale prin Serviciul de Îndrumare şi Control. Verificările generale, controlul sunt făcute de Inspecţia Judiciară", a mai spus Bogdan Licu.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25