Ședință de Guvern fără miniștrii USR. Cîmpeanu: Îndrăznesc să fac un apel!

 Foto gov.ro
Foto gov.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ședința de Guvern care va avea loc vineri, 3 septembrie 2021.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ședința de Guvern care va avea loc mâine și la care miniștrii USR PLUS nu vor participa:

„Mâine este anunțată o ședință de guvern, foarte importantă. Va trebui să avem și alte ședințe de Guvern, la fel de importante, în care întreaga societate este interesată, e vorba de rectificarea bugetară. Eu, personal, ca ministru al Educației, sunt foarte interesat ca aceste ședințe de Guvern să se poată derula în condiții legale. Sunt convins că se vor putea derula și îndrăznesc să fac un apel la colegii de coaliție, îndemn la stabilitate. Dacă au fost probleme la anumite ministere, în rog să facă alte desemnări astfel încât să ne putem derula normal activitățile guvernamentale.

Repet, mă interesează îndeosebi din perspectiva educației. Avem și Hotărârea de Guvern pentru adoptarea programului de implementare, avem și rectificarea. Sunt cel puțin două puncte în care Ministerul Educației este interesat de stabilitatea și de eficiența guvernamentală. Am colaborat foarte bine cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu văd de ce nu am putea continua această colaborare“, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Coaliția de guvernare trece printr-un impas după ce, ieri, premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției, din cauza inadvertențelor legate de PNDL și de desființarea SIIJ. Ulterior, USR PLUS a anunțat că a retras sprijinul politic pentru premierul Cîțu.

PSD a publicat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Documentul, intitulat 'Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!', susţine că singura soluţie pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării. 'Guvernarea perdanţilor a sărăcit România!', se arată în moţiune. 

Amintim faptul că președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a invitat, joi, pe parlamentarii USR PLUS, AUR, precum 'şi pe cei interesaţi' să semneze textul moţiunii de cenzură a PSD, dacă doresc cu adevărat ca Guvernul Cîţu să plece.

'Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos şi sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toţi cei interesaţi să semneze alături de noi moţiunea de cenzură de mai jos! Fără şantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure. Aşadar, stimaţi colegi de la USR: lăsaţi poveştile! Vreţi să rămâneţi în Guvern? Sau vreţi - cu adevărat! - ca acest guvern să pice?', a scris Ciolacu pe Facebook.

El i-a invitat şi pe parlamentarii de la AUR să semneze textul moţiunii, dacă nu vor să facă 'capital electoral pe spinarea românilor'.

'Aşadar, stimaţi colegi de la AUR: lăsaţi poveştile! Vreţi să vă faceţi capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreţi ca Guvernul Cîţu să plece? Aveţi probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideţi să stăm la aceeaşi masă şi să-l discutăm! Pentru că, nu-i aşa, cu toţii ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîţu!', le-a transmis liderul PSD (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel