Ședință de Guvern de ultimă oră

Guvernul a adoptat OUG privind decarbonizarea sectorului energetic. Minele vor fi închise / Sursa foto: Facebook Guvernul României
Guvernul a adoptat OUG privind decarbonizarea sectorului energetic. Minele vor fi închise / Sursa foto: Facebook Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de Guvern de urgență.

Potrivit Antena 3, la ora 15:00, premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de urgență în format hibrid. Miniștrii nu cunosc detalii despre desfășurarea acesteia.

Guvernul României, precizări despre OUG privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România

Guvernul României precizează că amânarea aprobării Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România  în ședința de Guvern din 16 iunie a.c. a fost decisă în vederea verificării nivelului de standardizare în raport cu exigențele generate de procesul de aderare la OCDE.

Proiectul va fi repus spre aprobare în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Guvernul a aprobat cumpărarea a 32 de avioane F-16, second hand, din Norvegia

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru realizarea capabilității operationale aeriene de tranzitie prevăzute în Concepția de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului ”Avion multirol al Forțelor Aeriene”. Va urma aprobarea acestui proiect de lege în Parlamentul României.

Conform proiectului, Guvernul României va atribui Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial. Aceeași aprobare se referă și la achiziția unui pachet de bunuri şi servicii complementar, de la Guvernul Statelor Unite ale Americii. „Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de la Guvernul Norvegiei să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate. Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație M6.X cu avioanele F-16 din prima escadrilă intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Modernizarea aeronavelor se va face la Bacău

Ministerul Apărării precizează că „această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare în executarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin operatorul economic desemnat centru de mentenanță pentru aeronave F-16 de către Guvernul României (Aerostar Bacău), aspect care va contribui la consolidarea şi menţinerea capabilităţii aeriene operaționale”.

Achiziția de la Guvernul Norvegiei a pachetului de 32 avioane include și instruirea unui număr minim de specialiști din cadrul personalului tehnico-ingineresc de aviație din Forțele Aeriene Române. Acești specialiști vor încadra funcțiile – cheie din structurile de planificare și execuție a mentenanței și de asigurare a planificării logistice la nivelul Bazei Aeriene și Statului Major al Forțelor Aeriene pentru cele două escadrile. „Această soluție asigură, într-un interval de timp scurt,  crearea la nivelul escadrilelor a capabilității minime de operare, mentenanță, planificare și conducere strict necesare  pentru exploatarea în condiții de siguranță a avioanelor F-16 care vor fi achiziționate”, precizează MApN (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel