Şedinţă cu managerii de spitale din Dâmboviţa. Se caută soluţii pentru numărul tot mai mare de pacienţi Covid

Se caută soluții pentru mărirea capacității de primire a secțiilor Covid-19 din județul Dâmbovița.

Pe fondul creșterii, în ultimele zile, a numărului de cazuri noi de COVID-19, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inițiat astăzi, 30 martie 2021, un dialog cu managerii instituțiilor spitalicești din județ, în scopul identificării celor mai bune soluții astfel încât actul medical să nu aibă de suferit, dar și pentru a afla situația din secțiile de terapie intensivă și care sunt soluțiile în cazul în care acestea se vor umple din nou cu pacienți cu COVID-19. Corneliu Ștefan a insistat asupra găsirii de soluții în vederea creșterii numărului de paturi cu oxigen. În prezent, se află în curs de finalizare lucrarea de extindere a instalației centrale de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) pentru Secția Pneumologie (etajele 1 și 3) astfel că SJUT are oxigen în rețea centralizată la toate paturile COVID-19, această lucrare fiind o investiție realizată cu sprijinul CJD.

Corneliu Ștefan: „Am dorit să avem această întâlnire pentru a cunoaște care sunt capacitățile de primire ale secțiilor spitalicești din județul Dâmbovița care se ocupă de tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. După cum bine cunoaștem cu toții, ca și alte țări, România înregistrează o creștere a numărului de bolnavi. Aș vrea ca, în perioada următoare, să reușim să oferim un act medical prompt tuturor dâmbovițenilor.

Multe cazuri din teritoriu ajung la Târgoviște, dar este esențial să existe pregătire din partea fiecărui spital orășenesc, astfel încât să poată trata cât mai mulți pacienți și să se evite astfel blocarea SJUT sau redirecționarea bolnavilor către centre din alte județe, transmite Gazeta Dâmboviţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel