Ședință comună de Guvern România-Israel, programată anul viitor

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a propus, miercuri, în prima zi a vizitei pe care o face în Israel, organizarea, anul viitor, a unei ședințe comune a guvernelor celor două țări. Propunerea a fost acceptată și s-a decis înființarea unui grup de lucru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Exterene (MAE), ministrul Bogdan Aurescu a avut miercuri, în cadrul primei zile a vizitei oficiale efectuate în Israel, o întrevedere cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și consultări cu ministrul afacerilor externe Gabi Ashkenazi.

„În cadrul întrevederilor cu cei doi înalți oficiali au fost reconfirmate relațiile privilegiate, cu caracter strategic, între România și Statul Israel. A fost convenită dinamizarea dialogului politic, intensificarea cooperării economice, precum și examinarea de noi oportunități de cooperare. Au fost trecute în revistă posibilitățile concrete de colaborare în domeniile de interes comun între cele două țări, precum cooperarea în domeniul apărării, tehnologia, inovația și cercetarea”, se arată în comunicat.

Bogdan Aurescu a propus, iar oficialii israelieni au agreat, inițierea pregătirilor organizării unei noi ședințe comune de guvern România-Israel, care să aibă loc anul viitor. În acest context, miniștrii de externe au convenit înființarea unui grup de lucru, la nivel de experți, în domenii de interes reciproc, precum agricultura, managementul apelor, IT, securitate cibernetică și inteligență artificială, pentru identificarea de proiecte concrete de cooperare.

„Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat susținerea României pentru o soluție durabilă generată de Procesul de Pace, fundamentată pe soluția celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate, ca fiind singura opțiune viabilă de natură să răspundă aspirațiilor ambelor părți. De asemenea, demnitarul român a salutat anunțul recent privind încheierea unui acord între Statul Israel și Emiratele Arabe Unite în vederea normalizării relațiilor dintre cele două state”, se mai artă în comunicatul MAE.

Ministrul român a reconfirmat disponibilitatea României de a susține consolidarea cooperării UE cu Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel