LIVE  Ședința coaliției s-a încheiat. UPDATE: USR PLUS a depus MOȚIUNEA

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Eșec total al negocierilor!

UPDATE, 20:14. Potrivit Antena 3, moțiunea ar fi fost depusă de USR PLUS. Daniel Zamfir a anunțat, în direct, că PSD va vota moțiunea. 

UPDATE, 19:50. Potrivit Realitatea PLUS, Ionuț Moșteanu (USR PLUS) preia semnăturile de la George Simion (AUR) pe moțiune. Au împreună 122 de semnături și vor merge să depună moțiunea la Senat, apoi la Camera Deputaților. Ulterior, vor fi declarații de presă. 

UPDATE: Premierul ar pregăti demiterile miniștrilor USR PLUS, potrivit unor surse politice citate de Antena 3. 

UPDATE: Ședința s-a încheiat. Potrivit Antena 3, USR PLUS va depune moțiune vineri seară. 

USR-PLUS insistă cu demisia lui Cîțu și la ședința coaliției de guvernare. În urmă cu câteva minute, în cadrul ședinței, Dan Barna și Dacian Cioloș i-ar fi spus lui Florin Cîțu să-și dea demisia, potrivit unor surse politice citate de Antena3. 

Le-ar fi spus și liberalilor prezenți, respectiv celor patru prim-vicepreședinți ai partidului, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, că ei vor să rămână în continuare cu PNL la guvernare, dar fără Florin Cîțu în fruntea Guvernului. 

Practic, la ședință, până în aceste momente, USR-PLUS insistă cu demisia lui Cîțu, iar liberalii fac scut și-l apără pe premier. 

La ședința coaliției de guvernare participă liderii PNL, USR-PLUS și UDMR. 

VEZI ȘI: USR PLUS, intervenţie în timpul conferinţei premierului: Florin Cîţu, demisia!

USR PLUS, intervenţie în timp ce Florin Cîţu făcea declaraţii după şedinţa de Guvern. 

'Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîțu și Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiția și și-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîțu, demisia!', a transmis USR PLUS printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook în timpul conferinţei de presă susţinută de Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI: Cîțu amenință că îi va pârî pe cei de la USR PLUS partenerilor europeni și americani 

Programul Anghel Saligny a fost aprobat

Premierul Florin Cîțu a anunțat că programul Anghel Saligny a fost aprobat în ședința de Guvern de vineri. Folosim standardele de cost de la fondurile europene, este un program transparent, a precizat prim-ministrul. 

Declarațiile au fost făcute vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

'Am aprobat singurul punct pe ordinea de zi, Programul Național de Investiții Anghel Saligny (...) Vreau să fie foarte clar că acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem, prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau nu vrea să respecte programul de guvernare', a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul a respins acuzațiile venite de la USR-PLUS potrivit cărora programul de investiții este o încercare de „mituire” a primarilor.

'M-am asigurat că este un program transparent, folosim standadele de cost de la fondurile europene', a precizat Florin Cîțu.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu după ce premierul a încercat să introducă pe ordinea de zi programul Anghel Saligny, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel