Cîțu amenință că îi va pârî pe cei de la USR PLUS partenerilor europeni și americani

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a amenințat, vineri, că le va spune liderilor europeni și partenerilor strategici, SUA, despre situația din România, unde „se prefigurează o alianță cu un partid extremist”, în contextul în care USR PLUS și AUR au anunțat că vor semna o moțiune de cenzură.

Florin Cîțu a spus, după ședința de guvern la care miniștrii USR PLUS nu au participat, că va lua legătura cu liderii europeni și cu cei americani pentru a le spune care este situația în România.

Cîțu a declarat, după ședința de Guvern de vineri după-amiază, că 'o să iau legătura cu liderii europeni privind ce se întâmplă în România.'

'Avem aici un lucru care nu se poate întâmpla în 2021: o alianță toxică - care se prefigurează, o alianță cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, care nu respectă proprietatea privată, care nu respectă libertatea individuală... un partid cu care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să discutăm.', a spus Cîțu.

Premierul a atras atenția asupra faptului că va informa liderii europeni și partenerii strategici, SUA, despre situația din România.

'Voi informa liderii europeni despre acest lucru și vom vedea ce cred aceștia. Bineînțeles, și partenerii noștri strategici, SUA, despre situația din România.', a conchis premierul. 

VEZI ȘI: Protestatarii l-au comparat pe Cîțu cu Dragnea: Nu-mi dau seama unde e asemănarea

În ultimele zile, premierul Florin Cîțu a fost comparat de protestatari cu fostul lider PSD Liviu Dragnea. Și pe rețelele de socializare au apărut tot felul de mesaje și imagini în acest sens. Vineri după-amiază, la briefingul de presă susținut după ședința de Guvern, Florin Cîțu a reacționat. 

'Nu-mi dau seama unde este asemănarea. Astăzi suntem la guvernare. Ministerul Justiției este la noi. 8 luni nu s-a întâmplat nimic. Dacă e să mergem pe teorii ale conspirației, mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desființeze SIIJ și nu l-au desființat, astăzi se duc la PSD să dea, împreuna cu PSD, jos Guvernul. Nu-mi dau seama cum ar putea merge reforma justiției în continuare.', a spus Cîțu, la Palatul Victoria. 

Premierul a mai adăugat că 'dacă cei de la Corupția Ucide vor să discutăm, vom discuta exact pe date și pe ce măsuri s-au luat, cum am susținut eu aceste demersuri. Realitatea rămâne. După 8 luni, nu s-a întâmplat nimic.' (Citește mai mult AICI.)

VEZI ȘI: Cioloș și Barna, ultimatum pentru Cîțu. Premierul, întrebat dacă își dă DEMISIA

În conferința de presă care a avut loc după aprobarea Planului Anghel Saligny în ședința de Guvern, la care nu au participat miniștrii USR-PLUS, premierul a fost întrebat dacă demisionează:

'Astăzi, Biroul Politic al Partidului Național Liberal a dat vot unanim pentru susținerea demersului Guvernului de a duce mai departe programul de guvernare. În același timp, am votat și echipa care va participa astăzi la negocierile de la ora 18 la Guvern.', a precizat premierul Cîțu, sugerând că nu are de gând să plece din funcția de premier, după ce Dan Barna și Dacian Cioloș i-au cerut demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel