Securitate sporită la granița cu Mexicul: Sârmă ghimpată

Militarii americani au întărit marţi măsurile de securitate la frontiera cu Mexicul, construind baricade şi garduri de sârmă ghimpată.

În oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu SUA, au sosit marţi cu autobuze circa 400 de migranţi care au luat-o înaintea unei caravane de refugiaţi din America Centrală, a declarat agenţiei Reuters un martor ocular. Restul caravanei este aşteptat în zilele următoare; majoritatea migranţilor provin din Honduras.

Secretarul apărării Statelor Unite, Jim Mattis, a anunţat că va ajunge miercuri în zona frontierei, unde au fost desfăşuraţi mii de militari pentru a sprijini eforturile grănicerilor şi vameşilor de a împiedica migranţii să pătrundă ilegal pe teritoriul american. US Customs and Border Protection (CBP), agenţia vamală şi de protecţie a frontierei SUA, a anunţat că va închide benzile de trafic dinspre Tijuana, pentru a permite soldaţilor să instaleze baricade şi garduri.

Risc potenţial de siguranţă şi securitate

"CBP este gata şi continuă să se pregătească pentru eventuala sosire a mii de oameni care migrează într-o caravană, îndreptându-se spre frontiera Statelor Unite", a declarat Pete Flores, director agenţiei pentru operaţiunile din San Diego, oraş californian situat la mai puţin de 40 de km de Tijuana. El s-a referit la "un risc potenţial de siguranţă şi securitate".

Vinerea trecută, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un decret prin care interzice practic acordarea de azil celor care trec ilegal frontiera. Reuters a consemnat reacţii ale migranţilor care susţin că nu renunţă la intenţia de a ajunge oricum în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel