Sectorul imobiliar la pământ. Doar un sfert din locuințele noi din București s-au vândut

Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti
Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti

Mai puțin de un sfert, din cele 10.00o de locuințe noi existente la începutul anului în București, s-au vândut, majoritatea având prețuri sub 90.ooo de euro, ragul pentru încadrarea la TVA de 5%, potrivit unui studiu al Real Time.

În studiu se arată că, faţă de anul 2007, când locuinţele se vindeau în proporţie de 95% din faza de proiect, în cele mai multe cazuri înainte chiar de obţinerea autorizaţiei de construire, în 2010 doar 5% din unităţile vândute se aflau într-o faza incipientă de construire.

"Considerăm că procentajul de 95% din locuinţele noi vândute, finalizate sau aproape finalizate, se datorează printre altele neîncrederii cumpărătorilor că dezvoltatorul va livra locuinţele în termenul şi condiţiile contractate, dar şi nesiguranţei locului de muncă, factor decisiv pentru contractarea unui credit imobiliar", se menţionează în raport.

Potrivit Mediafax, autorii studiului consideră că din stocul de locuinţe existent la începutul anului, circa 3.000 de unităţi aveau real potenţial de vânzare, dar din cauza scăderii puterii de cumpărare, care a afectat cu bonitatea clienţilor în relaţiile cu băncile au vândut aproximativ 2.300 de locuinţe.

Estimările Real Time arată că de la începutul anului preţurile locuinţelor noi au scăzut cu aproximativ 15% faţă de 2009, ajungând la o medie de 1.158 de euro pe metru pătrat construit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel