Sectorul 6, eveniment reciclare. Când va avea loc și unde

Ți-ai imaginat vreodată cum lingurile de unică folosință pot lua forma unor lumânări pline de culoare? Sau cum haina ta de blug din facultate, pe care nu o mai îmbraci, se poate transforma într-o geantă chic? Și te-ai gândit că becurile care s-au stricat, în loc să ajungă la gunoi, ar putea să îți înfrumusețeze casa, ca obiect de decor?

Toate aceste idei de reciclare, care îți vor îmbogăți viața și vor oferi o gură de aer Pământului vor fi discutate, promovate, exemplificate și încurajate în cadrul evenimentului „6RE – Resurse, Reciclare, Recondiționare, Reutilizare, Responsabilitate, Respect”, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului ce se va desfășura în perioada 13 – 19 mai 2019. Tema ediției din acest an este “Voluntariatul pentru Dezvoltare Durabilă”, un domeniu pentru care Primăria Sectorului 6 militează zi de zi.

“Suntem mândri de numărul mare de voluntari care vin în sprijinul activității cu persoanele defavorizate, un lucru care arată nu doar deschiderea noastră, dar și dorința oamenilor de a face bine. În aceste condiții, mă bucur să văd că anul acesta vorbim despre reciclare și încercăm să influențăm comportamentul copiilor, tinerilor și seniorilor din comunitatea noastră, pentru a ne asigura că generațiile viitoare vor avea parte de un mediu înconjurător curat”, a spus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate ateliere de lucru manual pentru a crea obiecte de decor inedite, folosind doar materiale reciclabile. La aceeași masă vor sta copii, seniori, persoane cu dizabilități și voluntari, care vor îmbina reciclarea cu aspecte terapeutice, necesare beneficiarilor DGASPC Sector 6. Activitățile vor cuprinde și un workshop de gătit cu resturi alimentare, din dorința de a folosi principiul reciclării și în cazul comportamentului nostru alimentar. Sesiunea va fi susținută de Mary Balaban, ambasador Jamie Oliver în România, care va reuși astfel să promoveze și reducerea risipei alimentare.

Obiectele de decor lucrate în cadrul atelierelor de creație vor ajunge la angajații mai multor firme private, în schimbul unor donații de alimente și produse igienico-sanitare în cadrul magazinelor SocialXChange. Alte persoane care vor dori să încurajeze reciclarea și să aprecieze munca beneficiarilor noștri vor putea face asta pe 18.05.2019 și 19.05.2019, în cadrul hub-ului comunitar al Centrului Comercial Drumul Taberelor, unde vor putea face donații în schimbul obiectelor de decor.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel