Sectorul 5, amenzi neachitate, decizie

Mihai Ciobanu / 23 oct 2018 / 11:28 Salveaza PDF Comentarii
spatii verzi
Descriere foto: spatii verzi

Consilierii locali ai Sectorului 5 vor dezbate, în şedinţa de joi, un proiect care prevede posibilitatea transformării amenzii pentru debitele transmise spre executare în activităţi de salubrizare a spaţiilor verzi, prestate la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA. 

"Se împuterniceşte Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 5 să promoveze în instanţă acţiuni având ca obiect transformare amendă în muncă în folosul comunităţii doar pentru debitele transmise spre executare. Prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, dacă instanţa de judecată a decis astfel, se realizează la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, prin prestarea activităţii de salubrizare a spaţiilor verzi", prevede proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive sunt citate prevederile art. 9 alin. 2 din OG nr. 2/2001, potrivit cărora, în cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale în a cărui rază teritorială domiciliază contravenientul va sesiza instanţa judecătorească, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22