Sectorul 4. Transformare radicală a Rondului Coșbuc

O intersecție prin care majoritatea trecem automat, fără să o observăm, aflați în tranzit dintr-o parte în alta a Bucureștiului, s-a transformat în insulă de verdeață și culoare. Este vorba despre rondul Coșbuc, aflat la intersecția dintre Bulevardele Libertății și Regina Maria, reamenajat recent de ADP Sector 4.

În ultimele zile, celebrul „rond de la Coșbuc", care se numește oficial „Piața Regina Maria", situat chiar la intersecția dintre Bulevardul Libertății și Bulevardul Regina Maria din Sectorul 4 a fost modernizat de către angajații SC ADP S4, în baza unui proiect complex de regenerare urbană.

S-au amenajat spații verzi, au fost montate bănci, pergole, coșuri de gunoi, au fost plantați copaci și arbuști tuia, iar aleile au fost refăcute complet.

Cu toate acestea, la nicio zi de la amenajarea zonei respective mai mulți tuia au dispărut, iar în urma acestora doar simple găuri se mai puteau observa.

„Încercăm pe cât posibil să amenajăm spații verzi pe orice petic care nu are. Chiar zilele trecute am terminat de amenajat rondul de la Coșbuc, l-am modernizat, l-am transformat într-o oază de verdeață, iar după o zi au început să dispară tuia pe care noi îi plantasem", a declarat Marian Goleac, directorul general al SC ADP S4.

Marian Goleac, directorul general al SC ADP S4

Potrivit acestuia, intersecțiile și bulevardele din Sectorul 4 al Capitalei au căpătat o nouă înfățișare odată cu implementarea proiectelor Primăriei Sectorului 4, pentru dezvoltarea și modernizarea zonei de Sud a Bucureștiului. "Nici scuarurile și nici rondurile nu au scăpat neamenajate, acestea fiind transformate în mini grădini, însă, din păcate, unii nu țin cont de investițiile pe care administrația locală le face pentru înfrumusețarea orașului și distrug totul în urma lor. Acum câteva luni, zeci de tuia au fost furați și de pe Bulevardul Tineretului", a mai spus Marian Goleac.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

„Rondul Goșbuc este un reper pentru Capitală și ne-am dorit să arate pe măsura acestui statut. A fost mult de muncă pentru curățarea perimetrului și pentru reamenajare, dar rezultatul a meritat toate eforturile", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Vezi si: Sectorul 4. Cardurile pentru parcările de reședință vor avea coduri digitale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel