Sectorul 4. Park&Ride, prima parcare, după 50 de ani

Primele 300 de parcaje noi pentru șoferii care intră în capitală prin partea de sud vor fi gata anul viitor Prima parcare de tip "Park&Ride" va fi construită în sectorul 4, într-una dintre cele mai tranzitate și aglomerate zone ale capitalei, Piața Sudului, în perimetrul delimitat de Șoseaua Berceni și Șoseaua Olteniței. Lucrările au început deja și vor fi gata anul viitor.

Amenajată pe o suprafață de 3000 mp, pe o structură metalică, parcarea de la Piața Sudului va avea 300 de locuri, dispune pe trei nivele, parter, etaj și acoperiș, de care vor putea beneficia, în primul rând, șoferii care vin în București din localitățile învecinate, precum Popești Leordeni, Berceni, dar nu numai.

Astfel, cei care sunt nevoiți să ajungă în centrul capitalei, vor putea să-și lase mașinile cât mai aproape de ieșirea din oraș, într-o parcare special amenajată, și să folosească, mai ales la orele de vârf, mijloacele de transport în comun, fluidizând circulația întregului oraș.

"Nevoia de locuri de parcare este clară și acută, ne-o spun oamenii și o putem vedea și noi cu ochiul liber. Până la finalul anului 2018 vom crea pentru locuitorii sectorului 4 peste 10.000 de noi locuri de parcare." a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Pentru aceasta, pe lângă parcarea de la Piața Sudului, noi parcaje de tip park&ride (la sol) vor fi amenajate în apropierea stațiilor de metrou Constantin Brâncoveanu ( 110 locuri) și IMGB (346 de locuri), urmând ca în vecinătatea Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie", să fie amenajate două parcări plane ( una de 150 de locuri, iar cealaltă de 130 de locuri).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel