Sectorul 4. Mii de tone de material antiderapant pentru deszăpezire

Sectorul 4 este pregătit pentru deszăpezire. 4 138 de utilaje și 450 de muncitori sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru degajarea zăpezii de pe principalele artere de circulație.

Potrivit directorului general al S.C. ADP4 S.A., Marian Goleac, în prezent se află în depozitele societății 1.000 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, iar alte 6.000 de tone au fost deja contractate.

"Numărul de utilaje și personalul au rămas aceleași ca și anul trecut. Am considerat că nu este nevoie de suplimentare, pentru că utilajele de deszăpezire folosite de S.C. ADP4 S.A sunt multifuncționale, efectuând atât operații de pluguit, cât și de împrăștiere de material antiderapant", a declarat directorul S.C. ADP4 S.A.

400 de oameni au curățat străzile

La prima ninsoare din acest sezon, ADP4 a scos pe străzi, pentru împrăștierea de material antiderapant, 44 de utilaje și 58 de muncitori, pentru degajarea zăpezii din stațiile de autobuz și troleibuz, a trecerilor pentru pietoni și a refugiilor din stațiilor de tramvai. "S-a intervenit mai întâi în pante, în rampe și pe poduri, apoi pe zonele considerate urgența I, adică pe arterele principale, pentru asigurarea circulației mijloacelor de transport în comun. Nu au fost probleme deosebite. Imediat după oprirea ninsorii, 400 de oameni au lucrat la curățarea străzilor, trotuarelor, stațiilor Societății de Transport București și căilor de acces", a mai spus Marian Goleac.

Marian Goleac, directorului general al S.C. ADP4 S.A.

Daniel Băluță, edilul Sectorului 4 a anunțat că în cadrul Direcției Gospodărire Locală funcționează Serviciul Monitorizare și Control Salubrizare, ai cărui inspectori au, pe perioada iernii, atribuții de monitorizare a modului cum se efectuează lucrările de deszăpezire. Este vorba despre 37 de angajați ai acestei direcții, la care se adaugă alți angajați din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 4.

De asemenea, potrivit  oficialilor ADP4, în iarna 2017-2018 s-au folosit 7.500 de tone de clorură de sodiu cu inhibitori de coroziune.

"Până la încheierea procedurii de atribuire, pentru încheierea acordului-cadru având ca obiectiv „Delegarea de gestiune pentru prestarea serviciilor privind salubrizarea (inclusiv deszăpezirea) pe raza Sectorului 4 al Municipiului București" și mai apoi până la preluarea sarcinilor de către noul operator, activitățile de salubrizare și deszăpezire vor fi asigurate de S.C. ADP4 S.A.", a anunțat primarul Daniel Băluță, adăugând că pe toată perioada iernii se va asigura permanența echipelor de intervenție pentru deszăpezire.

Vezi si: Sectorul 4. Taxa de salubrizare, suspendată în 2019, pentru copiii de până la 7 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel