Sectorul 4, măsuri pentru lichidarea inundațiilor pe Șoseaua Berceni

1,6 kilometri de rețea pentru preluarea apelor pluviale
1,6 kilometri de rețea pentru preluarea apelor pluviale

Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a Șoselei Berceni din Sectorul 4 al Capitalei vor rezolva și problema inundațiilor care apar în zona IMGB, la fiecare ploaie torențială. Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, pe o porțiune de 1,6 km primăria va construi o rețea pentru preluarea apei pluviale.

Conducta care va capta apa de ploaie va fi construită în afara carosabilului, pe partea dinspre linia de metrou, iar gurile de scurgere vor fi montate la marginea șoselei.

"Am preferat să facem noi această investiție de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru a nu mai fi nevoie de intervenții după terminarea lucrărilor. Pe porțiunea respectivă nu a existat niciodată o astfel de rețea și de aceea se produceau inundații, la fiecare ploaie abundentă", a explicat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Rețeaua, montată prin foraj orizontal

Conform proiectului, noua rețea cu diamentrul de 315 mm va fi montată prin foraj orizontal și va face legătura între capătul rețelei existente la intrarea pe Șos. Berceni și instalațiile de captare ale IMGB, suficient dimensionate pentru a face față întregului debit din zonă.

Mai mult decât atât, pe porțiunea de 1,6 km, pe care se va construi instalația de captare a apei de ploaie vor fi realizate 38 de guri de scurgere și 37 de cămine de vizitare, astfel încât preluarea apei să fie cât se poate de eficientă, iar intervențiile în cazul înor probleme apărute la instalație, să fie cât mai facile.

Șoseaua Berceni este parte din proiectul Primăriei Sectorului 4 de lărgire la două benzi de circulație pe sens, a trei artere importante de circulație, alături de Str. Turnu Măgurele și Str. Luică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel