Sectorul 4: Șase puncte de prim ajutor, deschise de Primărie

Şcolile şi grădiniţele din sectorul 4 vor fi închise luni şi marţi, din cauza gerului şi a vremii severe. Şase puncte de prim ajutor sunt deschise în sectorul 4 pentru cei care ar putea avea de suferit din cauza frigului. 

Urmare a avertizărilor de ger, ninsori abundente şi viscol, emise de meteorologi pentru intervalul 26 februarie – 1 martie a.c., autorităţile locale au luat o serie măsuri speciale, menite să vină în ajutorul celor care ar putea avea de suferit din cauza gerului.

Astfel, având în vedere temperaturile extrem de scăzute, de minus 15 grade Celsius prognozate pe timpul zilei precum şi cantitatea însemnată de zăpadă ce s-ar putea depune în capitală după ninsorile anunţate, şcolile şi grădiniţele din sectorul 4 vor fi închise în zilele de luni şi marţi, măsura suspendării cursurilor urmând a fi prelungită sau nu va în funcţie de condiţiile meteo.

Amplasarea punctelor de ajutor 

De asemenea, primarul Daniel Băluţă recomandă cetăţenilor să evite pe cât posibil expunerea la frig în următoarele zile. Cei care sunt, însă, nevoiţi să se deplaseze prin frig pot apela la cele 6 puncte de prim ajutor, amenajate în sectorul 4. În aceste locaţii, amplasate în zonele Piața Sudului, Progresul, Apărătorii Patriei, Străduinței dar și pe bulevardele Tineretului și Constantin Brâncoveanu, oamenii vor primi ceai cald și îngrijire medicală.

Tot în aceste puncte de prim ajutor se pot adăposti şi persoanele fără adăpost, care ulterior vor fi preluate şi conduse către centrele specializate ale DGASPC Sector 4, unde vor primi pe lângă găzduire, hrană şi asistenţă medicală.

De asemenea, cetăţenii care au nevoie de ajutor sau au cunoştinţă despre persoane fără adăpost, a căror viaţă poate fi pusă în pericol din cauza frigului, sunt rugate să sune la numărul de urgenţă 021.9441.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel