Sectorul 4: acord important pentru finanțarea parcărilor și reabilitarea de străzi

CEC Bank, Electrica şi Hidroelectrica, trei dintre companiile de TOP cu şefi străini puşi de la Voluntari
CEC Bank, Electrica şi Hidroelectrica, trei dintre companiile de TOP cu şefi străini puşi de la Voluntari

 CEC Bank şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti au încheiat un acord de finanţare în valoare de aproape 97 milioane de lei, a informat Primăria Sectorului 4.

Conform sursei citate, împrumutul este destinat refinanţării unor credite de investiţii din care au fost finanţate în anul 2009 proiecte precum reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de parcări sau extinderea reţelei de apă şi canalizare. Proiectele au fost finalizate în totalitate, scopul împrumutului actual fiind realizarea de economii prin reducerea costurilor de finanţare şi crearea de lichiditate pe termen mediu, în vederea implementării unor noi proiecte de investiţii, se mai arată în comunicat.

Potrivit lui Radu Gheţea, preşedinte director general al CEC Bank, finanţarea administraţiilor publice locale este unul dintre obiectivele majore ale băncii, circa 10% din totalul creditelor acordate în 2016 îndreptându-se spre acest segment.

'Prin acordul încheiat cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, banca noastră continuă să se implice activ în viaţa comunităţilor locale, susţinând demersurile acestora de modernizare sau de dezvoltare a unor noi proiecte de investiţii', a spus Gheţea, citat în comunicat. Conform Primăriei Sectorului 4, semnarea acestui acord de refinanţare permite alocarea unor sume mai mari pentru proiecte şi investiţii.

'Bugetul Sectorului 4 este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei şi trebuie gestionat cu o eficienţă maximă. Prin semnarea acestui acord de refinanţare cu CEC Bank, am obţinut o serie de avantaje în beneficiul comunităţii noastre. În primul rând, am făcut economii, întrucât costul global al creditului este mai ieftin, iar gradul de îndatorare a primăriei a scăzut, ceea ce înseamnă că am reuşit să diminuăm presiunea asupra bugetului local', a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4. Tranzacţia a fost intermediată de consultantul financiar al Sectorului 4, compania TUD Business Consulting, care are o experienţă de 10 ani în domeniul serviciilor financiare dedicate autorităţilor publice locale, se mai arată în comunicatul remis AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel