Sectorul 1, start în campania curățeniei de primăvară

Timp de o lună de zile, 24 de ore din 24, 150 de utilaje și 570 de muncitori ai Companiei Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, vor spăla și igieniza toate străzile principale și secundare.

Până la sfârșitul lunii aprilie, vor fi desfășurate următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, spălatul cu substanțe ecologice a carosabilului și trotuarelor, precum și întreținerea curățeniei.

Pentru curățenia de primăvară se folosesc autogunoiere, cisterne de diferite capacități (3.000-10.000 l) cu pompe de înaltă presiune (până la 150 bari), autoperii, basculante, încărcătoare frontale, autoutilitare etc.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele existente pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente, inclusiv cele pentru colectare selectivă.

Colectăm resturile vegetale de la populație

Pe toată perioada curățeniei de primăvară, în special în zilele de sâmbătă și duminică, locuitorii Sectorului 1 se pot debarasa de deșeurile vegetale rezultate în urma curăţeniei spaţiilor din curţile proprii interioare şi a spaţiului verde din administrarea asociaţiei de proprietari/locatari. Programul de colectare se va desfăşura în intervalul orar 07:00 – 17:00. Pentru cantități mari (peste 10 mc) se pot face programări contactând compania Romprest, la numărul de telefon 021/9460, cu minim 24 h înainte.

[citeste si]

Continuă campania de colectare a deșeurilor electronice și a celor voluminoase gratuit!

Din grijă pentru mediu şi pentru sănătatea locuitorilor din această zonă administrativă, Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) și a celor voluminoase, demarată încă din martie 2008.

În a doua duminică a fiecărei luni, locuitorii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, mobilier etc., care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice și cele voluminoase colectate sunt preluate în vederea tratării, valorificării și reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel