Sectorul 1. Primarul Dan Tudorache a convocat comandamentul de iarnă

Operatorii degajează zăpada de pe trotuarele care aparțin domeniului public
Operatorii degajează zăpada de pe trotuarele care aparțin domeniului public

Dan Tudorache, a convocat, marți dimineață, comandamentul de iarnă pentru a se asigura că utilajele de intervenţie rapidă sunt pregătite să acționeze pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a preveni formarea poleiului. 

54 de utilaje, 395 de operatori și 30 de coordonatori intervin pentru deszăpezirea arterelor principale și secundare din Sectorul 1. În plus, utilajele Companiei Romprest au împrăștiat materiale anti-îngheț și antiderapante încă de la apariția ninsorii.

La momentul transmiterii acestui comunicat, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarna și trafic intens. Operatorii degajează zăpada de pe trotuarele care aparțin domeniului public, din stații RATB, refugii de tramvai, treceri de pietoni etc.

Utilajele Romprest vor continua să împrăştie soluţii anti-îngheț și antiderapante și să îndepărteze zăpada atâta timp cât condiţiile meteo o vor impune.

Ce prevede programul de deszăpezire

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, Compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2018-2019 cu 68 de utilaje eligibile (cu programe, din care 12 sunt pentru cărat zăpada), la care se adaugă 30 de utilaje de rezervă. Utilajele sunt dotate cu aparatură de ultimă generație (auto-cisterne, unimog-uri etc.) și sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde pot fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

Vezi si: Sectorul 1: Contractul de închiriere a locului de parcare trebuie reînnoit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel