Sectorul 1 începe extinderea sistemului danez de educație în creșe și grădinițe

Primăria Sectorului 1 începe extinderea conceptului danez de educație, adaptat contextului din România, în creșele și grădinițele pe care le administrează.

La evenimentul de lansare care va avea loc joi, la "Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată",  vor participa Ambasadorul Danemarcei în România, Excelența Sa Karsten Vagn Nielsen, viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, președintele Consiliului Local Sector 1, Alexandru Ștefan Deaconu, directorul Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 1, Dănuț Ioan Fleacă, Pro Rectorul VIA University College, Erik Hygum și președintele Asociației Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocatie, Georgeta Jurcan.

Primăria Sectorului 1 a demarat în anul 2012, în colaborare cu "Villum Foundation & Velux Foundation" și VIA University College, Danemarca, un proiect pilot de implementare a sistemului danez de educație în creșele din sectorul 1, adaptat contextului din România. Astfel, în anul 2013 în Sectorul 1 a fost inaugurat Centrul Româno - Danez pentru Educație Integrată, aflat pe bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, cu o capacitate de 30 de locuri. Modelul implementat în această creșă s-a bucurat de un mare succes în rândul comunității locale, fiind prima creșă din Romania cu o cerere de trei ori mai mare decât capacitatea centrului.

[citste si]

La sfârșitul lunii ianuarie 2017 Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul strategic de extindere a conceptului danez de educație, dupa modelul pilot RODACIE, în toate creșele, asigurându-se tranziția către grădinițele de stat din această zonă administrativă. Modelul danez de educație, unul dintre cele mai apreciate și mai performante din Europa, are în centru un copil fericit, autonom, cu iniţiativă şi creativitate într-un mediu pozitiv şi stimulativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel