Sectorul 1, acțiuni pentru asigurarea traficului pietonal și auto în condiții de siguranță

Sutele de operatori continuă curățarea trotuarele și aleile pietonale
Sutele de operatori continuă curățarea trotuarele și aleile pietonale

În Sectorul 1, pe bulevardele principale și pe străzile pe care sunt situate obiective sociale – Urgența 1 (școli, spitale și sedii administrative) - se circulă în condiții normale de iarnă. 

Compania Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, a alocat 34 de utilaje și 146 de operatori care au dispersat, încă din cursul serii trecute, material antiderapant pe străzile principale pentru a preveni formarea poleiului.

În Sectorul 1 au fost utilizate 265 de tone de sare și 11 tone de clorură de calciu și s-au executat lucrări specifice. În prezent, Romprest acționează cu 20 de utilaje de mici dimensiuni și 388 de operatori care împrăștie material antiderapant pe străzile secundare, incluse în Urgența 2.

În cadrul amplei campanii de curățare și vidanjare a parcurilor, desfășurată de Administrația Domeniului Public Sector 1, au fost incluse și măsuri de dejivrare a aleilor și locurilor de joacă. Primăria Sectorului 1 atrage atenția persoanelor fizice și juridice că au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheaţă formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curților şi terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

La imobilele în care la parter funcţionează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel