Sectorul 1, acțiuni la deszăpezirea străzilor. Romprest, la foc continuu

Circulația pe arterele principale din Sectorul 1 se desfășoară în condiții normale. Încă din cursul serii trecute toate străzile destinate traficului RATB precum și arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public (spitale, școli, sedii administrative etc.) sunt deszăpezite până la carosabil. 

Joi, acțiunea de  deszăpezite se execută cu prioritate pe străzile cuprinse în Urgența 2. Se acționează cu 36 de utilaje Romprest și 367 de operatori, în special, pentru deszăpezirea străzilor secundare, cât și a trotuarelor care aparțin domeniului public. Acțiunea de deszăpezire a străzilor secundare va continua pe tot parcursul zilei, astfel încât să fie degajată zăpada de pe aceste artere în cel mai scurt timp posibil.

Începând cu seara zilei de marți, 07 februarie 2017, până în prezent, pe arterele din Sectorul 1 au fost împrăștiate aproximativ 745 de tone de sare și aproximativ 128 de tone de clorură de calciu.

Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest fac un apel către asociațiile de proprietari, agenții economici și persoanele fizice să realizeze deszăpezirea trotuarelor și a curților fără să formeze din nou troiene pe carosabil și pe pistele de biciclete.

Gradele de urgenţă

Conform legislaţiei în vigoare, intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:

Urgenţa unu: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa doi: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maxim 8 ore de la încetarea intemperiilor.

În cazul ninsorilor abundente sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor (pluguit) pe care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maximum 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Persoanele fără adăpost, cazate în centre sociale

Pe toată perioada cu temperaturi scăzute, persoanele adulte fără adăpost, care doresc acest lucru, vor fi cazate în Centrul de Urgență Pentru persoane fără Adăpost (Șoseaua Odăi nr. 3-5, Sector 1), iar copiii la Centrul de Primire "Pinocchio" (Bulevardul Luptătorilor numărul 40, Sector 1). Numai în ultimele 24 de ore la Centrul Odăi au fost cazate 11 persoane fără adăpost, pe lângă cele 90 cazate anterior. Totodată, la Centrul "Pinocchio" sunt cazate în prezent 51 de persoane fără adăpost, din care trei au fost adăpostite în ultimele 24 de ore.

Capacitatea Centrului Odăi este de 136 de locuri, iar a centrului "Pinocchio" de 70 de locuri. Aici persoanele fără adăpost beneficiază de cazare, hrană și asistență medicală.

Polițiștii locali ai Sectorului 1 continuă să patruleze pe străzile acestei zone administrative pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel