Sector 1. Bucureștenii au donat haine. Tudorache: Vă mulțumesc

Bucureștenii au dat dovadă de simț civic. În doar o săptămână, peste 500 de kg de haine au fost donate în containerele special amenajate de administrația locală în parcurile din Sectorul 1. 

Obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării vor ajunge în posesia persoanelor asistate sau a persoanelor care vor fi cazate în centrul social de servicii "Odăi", grație generozității bucureștenilor.

"Vă mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest proiect. Vă asigur că hainele donate de dumneavoastră vor ajunge la semenii noștri care au mare nevoie de ele. De asemenea, apreciez modul în care au fost ambalate și etichetate hainele și vă rog să ne susțineți demersul și pe viitor", a declarat Dan Tudorache, Primarul Sectorului 1.

Hainele donate sunt colectate și transportate la "Nazarcea Grup", unitate autorizată a Primăriei Sectorului 1. Aici sunt spălate ecologic pentru eliminarea bacteriilor si alergenilor și pregătite pentru beneficiari. Obiectele vestimentare care prezintă mici deficiențe (nasturi lipsă, tiv desfăcut, fermoar defect etc.) sunt reparate în cadrul atelierului de croitorie.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 își propun, anul viitor, să extindă proiectul de colectare a hainelor vechi și în alte locații, ca urmare a receptivității bucureștenilor la această campanie.

În acest moment, pe raza Sectorului 1 sunt amplasate 22 de containere în 15 parcuri: Parcul Luigi Cazzavillan; Parcul Venus; Parcul Regina Maria; Parcul Brâncuși; Parcul Nicolae Iorga; Parcul I.C. Brătianu; Parcul Automatica; Parcul Piața Pajura; Parcul Teofana; Parcul Kiseleff; Parcul Bazilescu; Parcul Izbiceni; Parcul Cireșoaia; Parcul Băneasa; Parcul Adalin.

(w670)

Containerele sunt verificate de către reprezentanții Administrației Domeniului Public o dată la două zile. Dacă, totuși, identificați un container care este plin, vă rugăm să ne sesizați acest aspect la nr. de telefon afișat pe container, iar un echipaj se va deplasa în regim de urgență la fața locului pentru ridicarea hainelor.

Administrația locală a Sectorului 1 îi roagă în continuare pe cetățeni să doneze doar haine curate, care mai pot fi purtate ulterior. De foarte mare ajutor ar fi ca îmbrăcămintea să fie, în prealabil, ambalată și etichetată cu informații privind conținutul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel