Secţie anchetare magistraţi. Judecătoarea Florica Roman, solicitare către DNA

DNA
DNA

Judecătoarea Florica Roman a trimis o solicitare Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care cere să i se comunice numele procurorilor care au funcţionat în cadrul Serviciului de combatere a corupţiei din justiţie, anterior înfiinţării secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor. 

Iată textul integral al solicitării:

"Pe data de 28.02.2019 am transmis o solicitare in baza Legii 544/2001 Directiei Nationale Anticoruptie sa-mi comunice numele procurorilor care au functionat in cadrul Serviciului de combatere a coruptiei din justitie, care a existat in cadrul DNA pana la infiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

In contextul in care diverse persoane din spatiul public, inclusiv procurori si judecatori, se arata "ingrijorate" ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ar afecta independenta justitiei, in conditiile in care procurorii ce activeaza in cadrul acesteia nu sunt numiti politic ci de catre CSM, am formulat urmatoarea solicitare catre DNA:

In baza Legii 544/2001 "va solicit sa imi comunicati:

1. Numele procurorului/rilor sef/i a/i fostului Serviciu de combatere a coruptiei din justitie si perioada cat a/au fost in functie.

2. Numele procurorilor si perioada in care au functionat in cadrul Serviciului de combatere a coruptiei din justitie in intervalul in care acest serviciu a fost in functie".

Informaţii de interes: Mă aştept ca DNA să le comunice

Dat fiind ca subiectul este de vadit interes public, ma astept ca DNA sa comunice, chiar public, aceste nume cu celeritate.

In timp ce numele procurorilor din cadrul SIIJ sunt cunoscute, acestia fiind numiti de catre CSM in urma unei proceduri transparente, nu se cunoaste nici pana in prezent cine au fost procurorii desemnati arbitrar de catre fostul procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi sa conduca si sa functioneze in cadrul acestui Serviciu ce avea in competenta anchetarea magistratilor.

Pentru o corecta si completa informare a opiniei publice este, de aceea, imperativ ca DNA sa faca cunoscut numele procurorilor care, anterior infiintari SIIJ, aveau in cadrul acestei Serviciu competenta de a-i ancheta pe procurori si judecatori.

Fac un apel, cu aceasta ocazie, si presei sa ceara aceleasi informatii de la DNA tocmai pentru ca subiectul este de maxim interes public, in contextul in care se vehiculeaza atatea minciuni publice la adresa SIIJ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel