Corornavirus. Secţia pentru judecători a CSM cere amânarea unor procese

Justiție
Justiție

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cere instanţelor de judecată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ca până pe data de 4 mai să soluţioneze doar dosarele ce nu pot fi amânate pe motiv că pot să pună în pericol ordinea publică sau siguranţa cetăţenilor.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, având în vedere "evoluţia alarmantă" a situaţiei generate de răspândirea la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus SARS-CoV-2, Secţia a hotărât să transmită instanţelor de judecată solicitarea adoptării unor măsuri urgente pentru a elimina orice aglomerare de persoane în incinta şi în perimetrul de activitate al instanţelor, precum şi limitarea la maximum posibil a deplasării tuturor participanţilor la activităţile judiciare.

"Activitatea de judecată va fi limitată"

Astfel, arată sursa citată, una dintre măsuri se referă la soluţionarea strict a cauzelor cu titlu excepţional.

"Activitatea de judecată în perioada 13 martie - 4 mai va fi limitată strict la soluţionarea unor cauze cu titlu excepţional, doar în măsura în care dispoziţiile de amânare ar fi de natură să aducă atingere unor drepturi şi libertăţi fundamentale sau să pună în pericol grav ordinea publică sau siguranţa cetăţenilor. În cauzele aflate pe rol în perioada menţionată se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte. La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă", potrivit uneia dintre solicitările Secţiei.

Lista dosarelor, adusă la cunoştinţa publicului 

În acesta sens, Secţia precizează că, pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor, la nivelul fiecărei instanţe se va efectua o analiză vineri, pentru a fi identificate dosarele ce vor fi judecate în perioada menţionată.

Sursa menţionată mai solicită ca lista dosarelor identificate să fie adusă la cunoştinţa publicului prin afişare pe portalul instanţelor, paginile proprii de internet, comunicare către barourile de avocaţi şi parchete, măsuri ce au ca finalitate limitarea deplasării altor categorii de persoane la sediile instanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel