Secretul votului din Crimeea, dezvăluit din greșeală de un serviciu al lui Putin

83% prezență la vot. 97% au votat pentru anexarea Crimeii la Rusia. A rezultat că 82% dintre cetățenii din Crimeea ar fi ales "Mama Rusia". Rezultatul referendumului a rupt Ucraina și a adus trupele ruse mai aproape de Europa, chiar dacă niciun observator internațional nu a fost de acord cu el. Accidental, unul dintre Serviciile lui Putin a postat adevăratul rezultat al referendumului din Crimeea.

Consiliului pentru Societate Civilă și Drepturile Omului al Președintiei Ruse a postat pe site-ul său informația, care a fost rapid scoasă. Membra consiliului Svetlana Ganuşkina a vorbit despre acest subiect pe Kanal 24. Ea a declarat că votul Crimeii "a discreditat Rusia mai mult decât ar fi visat vreodată un agent străin".

Cu toate acestea, după cum scrie forbes.com, informațiile scurse din greșeală au putut fi citite. Maximum 30% dintre cetățenii Crimeii s-au prezentat la referendumul din luna martie. Doar jumătate a ales calea Rusiei, ceea ce înseamnă că 15% dintre cetățenii Crimeii au decis să se separe de Ucraina, în favoarea Rusiei. 

Pe site-ul Consiliului pentru Societate Civilă și Drepturile Omului al Președinției Ruse ar fi apărut scris clar, după cum citează Forbes: "50% for annexation, turnout 30%, percent of Crimeans voting in favor 15%", ceea ce înseamnă "50% pentru anexare, 30% prezență la vot, procentul crimeenilor care au votat în favoare 15%". 

Forbes afirmă că Putin intenţionează să repete farsa electorală din Crimeea la referendumul din 11 mai privind statutul aşa-numitei Republici Populare Doneţk. 

VEZI și: SUA îl lovește pe Putin cu o armă mai puternică decât sancțiunile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel