Secretele longevității. Ce mănâncă oamenii de pe insula grecească Ikaria pentru a trăi mai mult

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Află în articol care este secretul longevității oamenilor de pe insula grecească Ikaria.

Oamenii de pe insula grecească Ikaria au niște secrete care îi ajută să trăiască mai mult. Bucătarul greco-american Diane Kochilas a spus care sunt alimentele consumate de aceștia, scrie BBC.

Fiind una dintre cele cinci „Zone albastre” desemnate din lume, Ikaria, o mică insulă grecească din estul Mării Egee, are rate mai scăzute de boli cronice decât majoritatea altor locuri, iar cei peste 8.000 de rezidenți au unele dintre cele mai lungi speranțe de viață din lume, trăind mult mai mult decât oamenii din alte zone. De fapt, o treime dintre ikarieni trăiesc peste 90 de ani, iar factori precum legăturile sociale și familiale puternice, exercițiile fizice care sunt integrate în viața de zi cu zi și somnul de calitate sunt considerate a fi motivul pentru care acești locuitori ai insulei Ikaria trăiesc atât de mult.

Dieta oamenilor de pe insula Ikaria

Un alt factor important ține de dieta acestora. La fel ca în cazul dietei mediteraniene, dieta ikariană include grăsimi sănătoase, multe fibre și alimente bogate în nutrienți. Aceștia obișnuiesc să consume multe plante, din dieta lor făcând parte și nucile, cerealele, cartofii, leguminoasele și semințele, iar uleiul de măsline este principala sursă de grăsime adăugată. Totodată, iaurtul și brânza, peștele, carnea de pasăre și vinul roșu sunt consumate cu moderație, în timp ce carnea roșie este consumată de doar câteva ori pe lună. S-a dovedit că această dietă reduce factorii de risc pentru mai multe afecțiuni de sănătate, precum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul, colesterolul crescut, obezitatea și hipertensiunea arterială.

În noua sa carte, bucătarul greco-american Diane Kochilas oferă o „foaie de parcurs” pentru persoanele care doresc să încorporeze aspecte ale dietei mediteraneene, inspirate de modul în mănâncă locuitorii de pe Ikaria, în viața lor. Cartea se concentrează pe două aspecte: cum să fii bun cu corpul tău „fără a fi rău cu mintea ta” și cum să gătești „în spiritul unei insule relaxate, vindecătoare, unde ritmul vieții este lent și ușor și unde oamenii sunt atenți la ceea ce mănâncă”. Exemplul celor de pe Ikaria îi ajută pe oameni să devină mai atenți la felul în care au grijă de ei înșiși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel