Secrete militare ruse, dezvăluite, din greșeală, la TV

Două televiziuni ruse au difuzat imagini cu un sistem de torpile cu încărcătură nucleară, fără să știe că astfel au dezvăluit informații secrete despre o armă aflată în faza de experimentare și care încă nu a intrat în dotarea armatei. 

Kremlinul a confirmat informația, potrivit Agerpres. "Unele date secrete au fost filmate, motiv pentru care aceste imagini au fost ulterior suprimate" de pe site-urile televiziunilor, a declarat în fața presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, el manifestându-și totodată speranța că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Cele două televiziuni, NTV și Pervy Kanal, ambele controlate de stat, au difuzat marți imagini ce arată un responsabil militar rus în timp ce răsfoiește un document ce conține desene și descrieri tehnice ale noului sistem de torpile cu încărcătură nucleară, denumit Status-6.

Conform documentului, torpilele, amplasate pe submarine, pot "contamina zone întinse care devin inutilizabile pentru orice activitate militară, agricolă sau economică pentru o perioadă îndelungată". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel