Secretarul NATO, acuzații la adresa Rusiei: Este periculos!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat Rusia că practică un "zdrăngănit nuclear de săbii", "destabilizator și periculos", după ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat marți o suplimentare a arsenalului nuclear rus cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale în acest an.

Într-un briefing de presă la Bruxelles, Stoltenberg a afirmat că o astfel de retorică din partea Moscovei explică pregătirile în creștere ale Alianței vizând apărarea statelor membre, informează Agerpres.

"Acest zdrăngănit nuclear de săbii al Rusiei este nejustificat. Este destabilizator și periculos. Este un lucru căruia îi răspundem și este totodată unul din motivele pentru care creștem starea de pregătire a forțelor noastre", a declarat secretarul general al NATO, după o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin: Forțele nucleare din Rusia vor fi dotate cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale

"Răspundem prin a ne asigura că NATO este și pe viitor o alianță care oferă (mijloace de) descurajare și protecție tuturor aliaților împotriva oricărei amenințări", a subliniat Stoltenberg.

Marți, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar "Armata-2015", președintele Putin a anunțat că "forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel